Wat is elektrische epilatie?
Elektrische epilatie is een vorm van definitief ontharen. De behandeling wordt voornamelijk toegepast bij de witte, grijze of rossige haartjes in zowel het gezicht als op het lichaam. Bij deze methode wordt elk haartje individueel verwijderd. Donker gepigmenteerde haartjes worden bij voorkeur behandeld met laserontharing.
Hoe bereid ik mijn huid voor op de behandeling?
Voor een optimaal resultaat is het belangrijk om een aantal dagen voorafgaand aan de behandeling te stoppen met het harsen, epileren, scheren of knippen van de haartjes. De haartjes moeten zichtbaar zijn tijdens de behandeling, zodat de huidtherapeut ze vast kan pakken met een pincet. Het epileren of harsen van de haren raden wij altijd af, omdat dit de haartjes kan stimuleren en de huid kan irriteren.
Hoe gaat elektrische epilatie in zijn werk?
De huidtherapeut laat een minuscule naald langs het haartje in het haarzakje glijden en geeft vervolgens enkele seconden stroom. Door de stroom ontstaat er warmte in het haarzakje, waardoor het haarzakje beschadigd raakt en uiteindelijk wordt vernietigd. De storende haren worden één voor één behandeld. Er komen dunnere en zwakkere haren terug die opnieuw behandeld moeten worden. Uiteindelijk zullen alle haren verdwijnen.
Hoe ziet mijn huid er na de behandeling uit?
Na de behandeling kan de huid soms rood en wat gezwollen zijn. Deze klachten zijn meestal na een half uur niet meer zichtbaar. De eerste 48 uur na de behandeling is uw huid kwetsbaar en het belangrijk om de zon en de zonnebank te vermijden. Bescherm uw huid extra gedurende deze tijd met een zonnebrandcrème.
Hoe vaak moet ik elektrische epilatie ondergaan?
De behandelfrequentie van deze behandeling kan variëren van wekelijks tot één keer in de zes weken. Tussen de behandelingen door mogen de haren wel kort geknipt of geschoren worden en mag er ontharingscrème gebruikt worden. De behandelperiode varieert van enkele maanden tot enkele jaren, afhankelijk van de grootte van het behaarde oppervlak, de frequentie van de behandelingen en uw wensen.
Welk resultaat kan ik verwachten?
Tijdens het intakegesprek kijken we samen naar het gewenste resultaat en geven we u een reëel beeld van wat u kunt verwachten. Helaas is het zo dat een haar na één behandeling nog niet definitief verwijderd. Dit heeft meerdere oorzaken, zoals de groeicyclus van de haren en het herstellend vermogen van het lichaam.
Haren doorlopen een bepaalde groeicyclus met verschillende fases. Alleen in de groeifase zit de haar nog vast in de haarwortel en is de behandeling effectief. Niet alle haren zijn op hetzelfde moment in de groeifase: een deel van de haren is dus onzichtbaar aan de oppervlakte van de huid. Deze ‘onzichtbare’ haren kunnen nog niet behandeld worden.
Een haarzakje bevat vele cellen die ervoor kunnen zorgen dat er een haar gevormd wordt. Na één behandeling met elektrische epilatie worden helaas niet al deze cellen vernietigd. Het lichaam heeft de gewoonte om na beschadiging en verwonding zichzelf te herstellen. Ook bij elektrische epilatie is dit het geval. Vanuit de cellen die niet beschadigd zijn, zal het lichaam opnieuw een haar proberen te vormen. Door de behandeling keer op keer te herhalen, zal het haarzakje zich steeds moeilijker herstellen en uiteindelijk volledig vernietigd worden.
Worden mijn kosten voor elektrische epilatie vergoed?
Elektrische epilatie in het gezicht kan in de meeste gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit het aanvullende pakket. Vraag bij uw zorgverzekering na of u voor een vergoeding in aanmerking komt. Onze huidtherapeuten zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en zijn geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.