VAATLASER

Vaatlaser behandeling

Veel mensen hebben last van rode verkleuringen in het gezicht. Hoewel deze aandoeningen onschuldig zijn, vinden veel mensen het cosmetisch storend. Deze vaatjes kunnen veilig verwijderd worden met een vaatlaserbehandeling. Wij zijn gespecialiseerd in vaatlaserbehandelingen en helpen u graag bij het samenstellen van een behandelplan dat passend is voor uw huid.

Wat is een vaatlaserbehandeling?
Roodheid in het gezicht wordt vaak veroorzaakt door vaatverwijding of kleine gesprongen vaatjes. Voorbeelden van huidaandoeningen zijn couperose, spider naevi, cherry angioma, een wijnvlek of een ooievaarsbeet. Verwijde of gesprongen bloedvaatjes hebben geen functie meer bij de af- of aanvoer van afvalstoffen en zuurstof. De vaatlaser is een effectieve en veilige methode om oppervlakkig gelegen, rode bloedvaatjes, te verwijderen of te verminderen zonder de huid te beschadigen.

Hoe bereid ik mijn huid voor op de behandeling?
Om de huid zo goed mogelijk voor te bereiden op een vaatlaserbehandeling is het belangrijk dat de huid niet gebruind is door zonlicht, de zonnebank of een zelfbruiner. Wanneer er sprake is van rosacea adviseren wij om uw huid voor te bereiden met, op het huidtype afgestemde, producten.

Hoe verloopt een vaatlaserbehandeling?
Het licht van de vaatlaser geeft warme (energie) af aan de rode bloedkleurstof in de zichtbare vaatjes, waardoor de vaatwand samentrekt en het lichaam de overblijfselen opruimt. Hierbij blijft de omringende huid intact. De duur van de behandeling hangt af van het te behandelen gebied. De behandeling wordt als licht gevoelig ervaren.

Hoe ziet mijn huid er na de behandeling uit?
Direct na de behandeling kan de huid roodheid en een lichte zwelling vertonen. De huid kan licht branderig aanvoelen. Deze klachten trekken na enkele uren weer weg. Indien gewenst kan de huidtherapeut de roodheid camoufleren door middel van Lycogel camouflage. Enkele dagen na de behandeling ontstaan er kleine korstjes, waar je niet aan moet krabben en wrijving moet voorkomen. Ook kan het zijn dat de vaatjes tijdelijk meer zichtbaar geworden zijn. Deze reactie toont aan dat de vaatjes beschadigd zijn, en zullen gaan verdwijnen. Wij adviseren u om tot 3 dagen na de behandeling geen activiteiten uit te voeren die de doorbloeding kunnen stimuleren, denk hierbij aan intensief sporten, een sauna bezoek of het drinken van alcohol. De huid dient tot 4 weken na de behandeling consequent te worden beschermd tegen de zon.

Hoe vaak moet ik vaatlaserbehandeling ondergaan?
Gemiddeld zijn er 1 tot 3 behandelingen nodig met een interval van 4 weken. Wanneer er sprake is van veel roodheid kunnen meerdere behandelingen nodig zijn. Bij couperose of rosacea adviseren wij om regelmatig langs te komen voor onderhoud.

Welk resultaat kan ik verwachten?
Met een vaatlaserbehandeling is helaas niet te voorkomen dat er in de toekomst nieuwe bloedvaatjes ontstaan. Wel is de huid enkele weken na de behandeling minder rood en egaler van kleur. Door uitlokkende factoren zoals blootstelling aan zonlicht, alcoholgebruik en roken te voorkomen, vermindert u de kans op nieuwvorming van bloedvaatjes.

Worden mijn kosten voor een vaatlaserbehandeling vergoed?
De vaatlaserbehandeling kan in sommige gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed worden onder de noemer 'camouflagetherapie' vanuit het aanvullende pakket. Vraag bij uw zorgverzekering na of u voor een vergoeding in aanmerking komt. Onze huidtherapeuten zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en zijn geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.
TARIEVEN VERGOEDINGEN
Share by: