LASERONTHARING

Laserontharing

Overbeharing kan in verschillende vormen en op verschillende plekken op het lichaam of in het gezicht voorkomen. De haartjes zijn wit, grijs, rossig of zwart van kleur. De gepigmenteerde haartjes, oftewel de donkere haartjes, kunnen worden aangepakt met laserontharing. Wij zijn gespecialiseerd in laserontharing en helpen u graag bij het samenstellen van een behandelplan die passend is bij uw wensen.

Wat is laserontharing?
Wij werken met de Lightsheer Desire ontharingslaser om ongewenste haargroei tegen te gaan. De laser maakt gebruik van een diode laser, die licht omzet in warmte. De warmte in het haartje beschadigd het haarzakje, waardoor nieuwe haargroei niet mogelijk meer is. Alle huidtypen kunnen veilig behandeld worden met deze laser. Het is afhankelijk van de hoeveelheid pigment in het haar of laserontharing de meeste geschikte behandelmethode is. Er kan ook gekozen worden voor elektrische epilatie. Dit wordt bepaald tijdens een vrijblijvend intakegesprek.

Hoe bereid ik mijn huid voor op de behandeling?
Voorafgaand de behandeling is het belangrijk dat de huid gedurende 4 weken niet gebruind is door zonlicht, de zonnebank of zelfbruiners. Daarnaast geeft het de voorkeur dat de haartjes 5 weken voor de behandeling niet geëpileerd of verwijderd zijn middels een ontharingscrème. De haartjes moet zichtbaar zijn tijdens de behandeling.

Hoe gaat laserontharing in zijn werk?
Het te behandelen gebied wordt afgetekend met een huidpotlood. Vervolgens worden haartjes afgeschoren, de huid gereinigd en wordt er een gel aangebracht op de huid. De huidtherapeut plaatst de laserkop zachtjes tegen de huid, waardoor de pulsen gestart worden. Vaak wordt de pijn vergeleken met een elastiekje wat tegen de huid schiet. Op de laserkop zit een Chilltip wat de huid koelt. Hierdoor is de pijn over het algemeen goed te verdragen.

Hoe ziet mijn huid er na de behandeling uit?
Na de behandeling kan de huid soms rood en wat gezwollen zijn. Deze klachten trekken vaak binnen 1 à 2 uur weg. De haarwortels zitten na de behandeling nog grotendeels in de huid. Binnen 2 weken groeien deze haartjes uit. Probeer ze er niet tijdig uit te trekken. Na de behandeling mogen de haartjes wel geschoren of geknipt worden.

Hoe vaak moet ik laserontharing ondergaan?
Een haar heeft 3 groeifases in de huid. Tijdens de eerste fase, de groeifase, is het gunstig om een behandeling te ondergaan. De haar zit dan namelijk diep in het haarzakje, waardoor het hele haarzakje verwarmd kan worden. Omdat niet alle haren in dezelfde fase zitten zijn er meerdere behandelingen nodig. Gemiddeld zijn dit 6 tot 8 behandelingen. De behandelperiode varieert van enkele maanden tot enkele jaren, afhankelijk van de grootte van het behaarde oppervlak, de frequentie van de behandelingen en uw wensen.

Welk resultaat kan ik verwachten?
Na iedere laserbehandeling worden uw haartjes dunner en komen er minder terug. Na gemiddeld 6 tot 8 behandelingen blijven de donkere (gepigmenteerde) haartjes definitief weg. Het kan zijn dat er dunne, lichte haartjes overblijven. Deze haartjes worden dan behandeld met elektrische epilatie. Onder invloed van hormonen of medicijngebruik is het mogelijk dat er in de toekomst nieuwe haartjes ontstaan.

Worden mijn kosten voor laserontharing vergoed?
Laserontharing in het gezicht kan in de meeste gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit het aanvullende pakket. Vraag bij uw zorgverzekering na of u voor een vergoeding in aanmerking komt. Onze huidtherapeuten zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en zijn geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.
Share by: